Zakelijk | VEC Drachten
Zakelijk | VEC Drachten
Zakelijk | VEC Drachten

Rij veiliger, alerter
    en zuiniger

Zakelijke rijcursussen 

Het Verkeers Educatie Centrum Drachten is een modern trainingscentrum en is tevens een uitstekende locatie voor relatiedagen, vergaderingen, evenementen of een bedrijfsuitje. 

Trainingen

De trainingen zijn uiteraard leuk maar vooral erg leerzaam! Bij alle trainingen van Verkeers Educatie Centrum Drachten ligt de nadruk op het voorkomen van ongevallen, het verhogen van de verkeersveiligheid en reductie van schades en brandstof. Ook kunt u bij VEC Drachten terecht voor BHV-training.

Een greep uit de mogelijkheden:

Het Nieuwe Rijden met personenauto's en bedrijfsauto's

Deelnemers worden zich tijdens de training Het Nieuwe Rijden bewust van de consequenties van het eigen verkeersgedrag en leren praktische vaardigheden aan waardoor het brandstofgebruik verminderd, overmatige slijtage van de motor wordt tegengegaan en de uitstoot van CO2 wordt gereduceerd. Daarnaast creëert het meer rijcomfort en veiligheid voor de bestuurder, passagiers en lading.

Chauffeurs kunnen alleen milieuverantwoord en brandstofbesparend deelnemen aan het verkeer als zij beschikken over een anticiperende rijstijl. Deze rijstijl zal worden aangeleerd met als doel dat niet alleen het milieu wordt ontlast maar ook de professionaliteit en verkeersveiligheid toeneemt. Daarnaast kan er, na het volgen van de training, wel tot 10% op de brandstofkosten bespaard worden en vermindert het aanzienlijk de onderhoudskosten. 

Rijvaardigheidstrainingen

Deze rijvaardigheidstrainingen zijn geschikt voor alle soorten voertuigen van personen- tot vrachtauto of hulpverlening en vinden plaats op ons test- en trainingscentrum te Drachten.

(Beroeps)chauffeurs worden tijdens de trainingen bekend gemaakt met de (on)mogelijkheden in dagelijkse verkeerssituaties. Men leert gevaren herkennen en te vermijden. Chauffeurs worden zich bewust van het eigen handelen (zoals de Driver Risk Index) en leren zich te ontwikkelen tot defensieve en veilige weggebruikers.

Ons test- en trainingscentrum is uitgerust met verschillende soorten wegdek, bochten, radarapparatuur en waterhindernissen waardoor verschillende verkeerssituaties goed gesimuleerd kunnen worden.

Relatiedagen

Naast nieuwe relaties, zijn voor een organisatie vooral de bestaande relaties een kostbaar bezit. Door het organiseren van een relatiedag versterkt en onderhoudt u op ongedwongen wijze het contact met uw relaties.

Het Verkeers Educatie Centrum Drachten helpt u om uw verschillende doelstellingen te bereiken.

  • U kunt op een informele manier uw relaties ontvangen en spreken en tegelijkertijd actief bezig zijn.
  • De verlaagde drempel zal zonder twijfel leiden tot succesvol zaken doen.
  • U kunt zich deze dag volledig richten op uw relaties en het Verkeers Educatie Centrum Drachten neemt de gehele organisatie voor haar rekening. Zo kunt u uw relaties de aandacht geven die nodig is.

Bedrijfsuitje

Bent u op zoek naar een actief en sportief evenement als bedrijfs-, personeelsuitje of teambuilding?

Verkeers Educatie Centrum Drachten heeft veel ervaring met het organiseren van bedrijfsuitjes. Wij zijn flexibel in de invulling ervan en kunnen u een programma bieden dat exact op uw wensen aansluit of het nu gaat om een paar uur of een hele dag. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een slipcursus op onze mobiele slipbaan of een rijstijl training krijgen. 

Onder professionele begeleiding van onze trainers kunnen uw medewerkers kennismaken met diverse verkeerssituaties. Tevens is het mogelijk om diverse competitieve elementen of een rit met een vrachtauto te integreren. Bij arrangementen vindt u verschillende voorbeelden. Uiteraard kunnen we het bedrijfsuitje geheel aan uw wensen invullen.

Vergadercombinaties

Vaak vinden mensen vergaderen maar saai. Bij Verkeers Educatie Centrum Drachten heeft u de mogelijkheid om dit eens op een hele andere, ludieke manier te beleven. Verkeers Educatie Centrum Drachten beschikt over uitstekende ontvangst- en presentatieruimtes, daarnaast zijn er diverse lunch- en dinermogelijkheden.

U kunt uw relaties of medewerkers op onze locatie ontvangen om te vergaderen. Na het "formele” gedeelte kan Verkeers Educatie Centrum Drachten eventueel zorgen voor de “informele” invulling van uw bijeenkomst.

Wij zijn flexibel in de invulling van uw vergadercombinatie en kunnen u een programma bieden dat exact op uw wensen aansluit of het nu gaat om een paar uur of een hele dag.

Het is uiteraard ook mogelijk om de vergaderruimte(s) van ons test- en trainingscentrum af te huren.

Neem contact met ons op

Meer informatie over de mogelijkheden en tarieven? Wij voorzien u graag van extra informatie of het maken van een vrijblijvende offerte op maat. Direct inschrijven kan via ons inschrijfformulier.