Het Nieuwe Rijden | VEC Drachten

Rij veiliger, alerter
    en zuiniger

Het Nieuwe Rijden

De cursus Het Nieuwe Rijden leert de cursist rijtechnieken aan waarmee zowel energiezuiniger en minder milieubelastend kan worden gereden als anticiperend rijgedrag. Het uiteindelijke doel is de kostprijs per kilometer te verlagen. 

Door toepassing van verbeterde en moderne materialen kan het brandstofverbruik worden verminderd. Daarnaast heeft vooral de chauffeur invloed op het brandstofverbruik, aangezien een juiste rijstijl kan leiden tot een aanzienlijke brandstofbesparing.

Door HNR wordt de kilometerkostprijs gunstig beïnvloed. In deze cursus wordt de cursist getraind in alle technieken van “Het Nieuwe Rijden”. De rijstijl van Het Nieuwe Rijden maakt optimaal gebruik van de meest recente veranderingen onder de motorkap. Als gevolg hiervan combineert deze rijstijl brandstofbesparing en veiligheid op een plezierige en comfortabele wijze. De cursus is in samenwerking met de NOVEM (Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu) ontwikkeld.

Inhoud

  • Het principe van specifiek brandstofgebruik;
  • Brandstof besparende rijstijl;
  • Voertuig en chauffeur;
  • Invloed van weer, weg en verkeer op het brandstofverbruik;
  • Techniek en uitvoering van het voertuig;
  • Invloed van de chauffeur op het brandstofverbruik;
  • Anticiperend rijgedrag.

Cursusduur

 Eén dag.

Tarief

€ 445,- per persoon bij een groep van 2 personen, excl. 21% BTW.
€ 295,- per persoon bij een groep van 3 personen, excl. 21 % BTW.

Genoemde tarieven zijn bij gebruik van een voertuig van Kreeft Opleidingen. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden en tarieven wanneer u gebruik maakt van een eigen voertuig.

De uren (7 uur, praktijk) van deze opleiding kunnen meetellen voor de nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Aan- en afmeldkosten voor Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid € 22,50 per persoon per dag (vrijgesteld van BTW).

Subsidiemogelijkheden

Wij informeren u graag naar de mogelijkheden die voor u of uw bedrijf van toepassing zijn.

Neem contact met ons op

Meer informatie over de mogelijkheden en tarieven? Wij voorzien u graag van extra informatie of het maken van een vrijblijvende offerte op maat. Direct inschrijven kan via ons inschrijfformulier.