Campertraining | VEC Drachten
Campertraining | VEC Drachten
Campertraining | VEC Drachten
Campertraining | VEC Drachten
Campertraining | VEC Drachten

Rij veiliger, alerter
    en zuiniger

Campertraining

Veilig op reis en ontdek Friesland

Gedurende deze Veilig op reisdag wisselen diverse onderdelen zich af en wordt er aandacht besteed aan onderwerpen die voor u als camperrijder specifiek van belang zijn. De trainingen vinden plaats op zaterdag van 09.00 tot 17.00.

Onderdelen die aan bod komen zijn:

Rijvaardigheid
Voordat met het uitvoeren van de baanonderdelen wordt begonnen, wordt door de trainer de theorie van de voertuigbeheersing uiteen gezet. Dit gebeurt op de baan en niet in het leslokaal!
Inzicht in de relatie tussen snelheid en remafstand, de juiste zit- en stuurhouding en het correct dragen van de veiligheidsgordel komen aan bod.
Begonnen wordt met het uitvoeren van een aantal noodstops. Daarna volgen het remmen en uitwijken. Aandacht wordt besteed aan het remmen met en zonder ABS. De nadruk ligt tijdens deze training vooral op het voorkomen van ongevallen.

Manoeuvreren en schadepreventie
Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn het voorkomen van schade met betrekking tot hoogte, breedte en lente van het voertuig en daarbij de veelvoorkomende manoeuvreerschades. Het intensieve verkeer vereist tegenwoordig een defensieve rijstijl. Het voorkomen van ongevallen, het vermijden van fouten, rekening houden met fouten van anderen en rekening houden met weers- en verkeersomstandigheden. Centraal in dit onderdeel staan defensief rijden, veiligheid, manoeuvreren en het juist afstellen van de spiegels.

Ogen- en reactietest
Alle deelnemers ondergaan een ogen- en reactietest uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland.

Verkeerstest
Tijdens dit theoretisch onderdeel wordt uw kennis van verkeersborden, verkeersregels in het binnen- en buitenland, groene strepen op de weg e.d. getest. Er is ruimte voor het stellen van vragen over, voor u onduidelijke, verkeerssituaties.
 

Voertuig

Tijdens de training maakt u gebruik van uw eigen voertuig. Op deze manier ervaart u optimaal hoe uw eigen voertuig reageert op de verschillende (nood)situaties.
 

Overnachten

We bieden u kosteloos de mogelijkheid aan om met uw camper te overnachten op het terrein van het Verkeers Educatie Centrum in Drachten van vrijdag op zaterdag én van zaterdag op zondag. Ontdek de prachtige omgeving.

Tarief

Deze training start om 09.00 uur. Tussen de middag wordt een compleet verzorgde lunch verzorgd. De kosten bedragen € 225,- per persoon. Genoemde kosten inclusief 21% BTW. Om 17.00 uur wordt de training afgesloten met het uitreiken van de certificaten.

Deze training wordt erkend door AVECO verzekering. Voor klanten van AVECO geldt een speciaal tarief.
 

Neem contact met ons op

Meer informatie over de mogelijkheden en tarieven? Wij voorzien u graag van extra informatie of het maken van een vrijblijvende offerte op maat. Direct inschrijven kan via ons inschrijfformulier.