Hulpverlening | VEC Drachten
Hulpverlening | VEC Drachten

Rij veiliger, alerter
    en zuiniger

Hulpverlening

Het Verkeers Educatie Centrum Drachten biedt speciale rijvaardigheidstrainingen aan voor hulpverleningsdiensten.

Deze trainingen zijn erop gericht om bestuurders te leren zich veilig te verplaatsen binnen het dagelijks verkeer, ook onder grote (tijds)druk.

Er wordt tijdens de trainingen aandacht besteedt aan o.a.:

  • Rijden met optische en geluidssignalen;
  • Voertuigbeheersing;
  • Verkeersdeelname;
  • Rijtechniek met een dwingend karakter.

Naast de trainingen op ons test- en trainingscentrum te Drachten, verzorgt Het Verkeers Educatie Centrum Drachten ook trainingen op de openbare weg, theoriesessies en trainingen op maat. Er is altijd een rijvaardigheidstraining die aan uw eisen en wensen voldoet.  Wij bieden trainingen aan voor verschillende hulpdiensten:

Brandweer

De brandweer heeft al jaren een sterke band met het Verkeers Educatie Centrum Drachten, hierdoor heeft het Verkeers Educatie Centrum Drachten veel ervaring en kennis met het opleiden en trainen van brandweerchauffeurs. Ook heeft het Verkeers Educatie Centrum Drachten beschikking over een eigen baan die geschikt is voor zware hulpverleningsvoertuigen.

Ambulance

Het Verkeers Educatie Centrum Drachten werkt al jarenlang zeer intensief en met veel succes samen met de ambulance. Chauffeurs van ambulances volgen een competentiegerichte opleiding, dit betekent dat de chauffeur een speciale opleiding krijgt die exact op de chauffeur is afgestemd. Alle resultaten van deze opleiding worden natuurlijk overzichtelijk geregistreerd en bijgehouden.

Politie

Het Verkeers Educatie Centrum Drachten zorgt voor meerdere specifieke rijopleidingen voor de Politie. Een deel van deze opleidingen kan worden afgesloten met een examen.

Huisartsenchauffeurs

Het Verkeers Educatie Centrum Drachten is al jarenlang succesvol partner met diverse  huisartsenchauffeursdiensten. De Huisartsenchauffeurs volgen een competentiegerichte opleiding, dit betekent dat de chauffeur een speciale vaardigheidstraining volgt die exact op de die chauffeur is afgestemd. Alle resultaten van deze opleiding worden natuurlijk overzichtelijk geregistreerd en bijgehouden. Het Verkeers Educatie Centrum Drachten beschikt ook over een eigen examen locatie.

Neem contact met ons op

Meer informatie over de mogelijkheden en tarieven? Wij voorzien u graag van extra informatie of het maken van een vrijblijvende offerte op maat. Direct inschrijven kan via ons inschrijfformulier.